Sicilië

Het prachtige eiland Sicilië

… waar gerechten volgens eeuwenoude tradities worden bereid


De Siciliaanse keuken is heel divers en de locale gerechten zijn rijk van smaak. Dit komt voornamelijk door de verschillende culturen en volkeren die het eiland en de gerechten in de laatste millennia hebben beïnvloedt. De recepten zijn van generatie op generatie doorgegeven en hierdoor worden ze nog steeds volgens eeuwenoude tradities bereid en geserveerd op elke Siciliaanse (en niet alleen daarop) eettafel.

Door het toerisme en de emigratie in de vorige eeuw is deze keuken ook uitvoerig geëxporteerd en is deze ook ver van het eiland terug te vinden. Onder de meest bekende recepten die in de wereld terug te vinden zijn op een menukaart zien we gerechten en desserts als: “pasta alla norma”, “arancini”, “cannoli”, “granita” en “cassata siciliana”. 

Met dank aan de vruchtbare landgronden en het zachte klimaat is Sicilië een grote producent van gewassen, kruiden en (citrus) vruchten waaronder o.a. citroenen en (bloed) sinaasappels die zich met recht mogen scharen en rekenen onder de lekkerste vruchten van deze planeet. De geuren, kleuren en smaken zijn onmisbaar de vruchten van een vulkanische vruchtbare grond.

Familie

Onze roots liggen hier en al generaties lang produceert, bereidt, en geeft onze familie deze tradities door. We proberen deze cultuur met trots voort te zetten en hopelijk maken we daarmee  veel mensen om ons heen gelukkig en gezond!

Sicilië staat ook bekend om zijn uitgestrekte zeezichten, ellenlange witte stranden en kleine vulkanische eilandjes waaronder het prachtige “Pantelleria”. Een van de redenen waarom dit eilandje een mooie bestemming blijft is de keuken. Een typisch locaal gerecht is de “cous cous Pantesco”, een gerecht met vis, groenten en kruiden die zijn oorsprong vindt in afrika en nu onmiskenbaar onderdeel is geworden van de menukaarten in de plaatselijke restaurants. Het overheerlijke gerecht zal makkelijk te vinden, maar moeilijk te vergeten zijn!